Най-сериозно е състоянието на 60-годишна жена

 

Седем от пострадалите при тежкия инцидент с автобус в Македония остават под лекарско наблюдение в „Пирогов”. Най-сериозно е състоянието на 60-годишна жена. Тя има счупени гръден и лумбален прешлени, фрактури на две ребра и остава в Неврохирургията.

 

Още пострадали при катастрофата в Македония потърсиха помощ в „Пирогов”, съобщиха от здравното заведение. Тази сутрин две пострадали на възраст между 50 и 57 години посетиха Спешното отделение на ”Пирогов” заради оплаквания в областта на гръдния кош и горните крайни. В момента дежурните екипи ги преглеждат и изследват. Така броят на пострадалите при катастрофата става 14.

 

43-ма българи бяха на косъм от трагедия, след като автобусът, с който пътували, се преобърна на пътя край Крива Паланка. Част от пострадалите бяха прегледани и в местната болница.

 

"Пациентите са спокойни. Няма нещо ново в тяхното състояние. 60-годишната жена е настанена в Неврохирургията. Предстои лекарите да преценят какви още изследвания да ѝ бъдат направени. Като цяло пациентите са спокойни", коментира за Нова Мария Пойразова, говорител на "Пирогов".

 

Днес още пострадали при катастрофата в Македония, на 50 и 57 години, потърсиха помощ в „Пирогов”. Те са с оплаквания в областта на гръдния кош и горните крайни. Дежурните екипи ги преглеждат и изследват.

 

Около обед катастрофиралият автобус бе изтеглен на собствен ход от дерето, където бе паднал.

 

Случаят е поет от македонската прокуратура, която трябва да установи какви са причините за катастрофата. Шофьорът на автобуса е бил задържан и след това - освободен. По думите на собственика на туроператорската фирма шофьорът бил изчезнал.

 

Държавната "Автомобилна инспекция" вече е започнала проверка на автобуса, който се е развалил преди Скопие. С него първоначално са пътували учителите, но негов собственик е друга транспортна фирма. Оказва се, че катастрофиралият автобус, който се е притекъл на помощ и впоследствие катастрофира в Македония, на практика няма договор с туроператорската фирма и заради това сега се проверява от всички държавни органи.