Това ще е първото и единствено участие на бандата във фестивал тази година

След няколкомесечни спекулации групата Coldplay бе обявена за хедлайнер на предстоящия фестивал "Гластънбъри" в Англия, съобщи Контактмюзик. Другите участници ще бъдат оповестени по-късно. Това ще е първото и единствено участие на бандата във фестивал тази година.

 

Изпълнителите на хита "Adventure of a Lifetime" ще изнесат концерт на легендарната сцена Пирамида на 26 юни. Coldplay ще свирят за четвърти път на феста след участието си в предишните му издания през 2002 г., 2005 г. и 2011 г.

 

Highslide JS
Снимка: Twitter

Групата оповести, че ще участва, качвайки в Тwitter снимка на фермата, където той се организира. Върху снимката е изписано "26 юни, неделя".

 

Концертът ще е част от турнето "A Head Full of Dreams", което ще отведе бандата в Южна Америка, Европа и след това в Северна Америка. Предвижда се Coldplay да изнесат четири концерта на стадион "Уембли" в Лондон, два на стадион "Метлайф" в Ню Йорк и други два на стадион "Роуз боул" в Лос Анджелис.

 

Новият й албум "A Head Full of Dreams" излезе през декември миналата година. Той оглави британския чарт за албуми и достигна до второ място в американската класация. Дискът включва синглите "Adventure of a Lifetime" и "Hymn for the Weekend", както и промоционалните сингли "Everglow", записан с участието на Гуинет Полтроу и "Birds".