Най-голямо количество дъжд - 18 литра на кв. м., се е изляло над село Вълче поле

Всички язовири в Хасковско са с нормален водосбор и няма опасност от преливане, информират от Областната администрация, цитирани от БГНЕС. 

 

Най-голямо количество дъжд - 18 литра на квадратен метър, се е изляло над село Вълче поле, най-малко валежи са паднали в Изворово - 1,5 литра на квадрат. В стамболовското село Долно Ботево количеството дъжд е 14,3 литра на квадратен метър, а в общинския център Минерални бани - 13,9 литра на квадратен метър. В Хасково за последните 12 часа са паднали 11,7 литра на квадратен метър дъжд. 

 

"Язовирите в Хасково са източени превантивно и има достатъчни обем, в който се вливат количествата дъжд, паднали през последните две денонощия, така че всъщност дъждът за региона е благодат", обясни шефът на "Напоителни системи" Георги Латев. 

 

Тази сутрин в Маджарово е валяло сняг, а в цялата област продължава слабо да вали дъжд. Очакванията са постепенно валежите да спрат. 

 

За цялата Хасковска област остава в сила жълт код за опасност от силен вятър. Според метеоролозите неговата скорост може да достигне днес 80-85 км/ч.