Случката се разиграла в зоопарка в Торонто

 

Неизвестна жена, наречена "слабоумна" от свидетел на случката, не се е спряла пред дебнещата опасност и е прескочила ограждението на тигрите в канадски зоопарк, за да спаси шапката си, предаде БТА.

 

Повечето хора без угризение биха се простили с шапките си, ако те по някаква случайност се озоват в обителта на хищник. Въпросната дама обаче е изглеждала твърдо решена да не изоставя своята и за да я "спаси", безразсъдно е прескочила първата оградата, отделяща тигрите от посетителите в зоопарка в Торонто.

 

На видеото се вижда, че между нея и намиращия се наблизо тигър е останала само тънка втора преграда. Хищникът незабавно е усетил човешкото присъствие и се е втурнал към оградата. За всеобщо облекчение и за неин късмет, жената е успяла да се прехвърли обратно през предпазното ограждение, без да пострада. Отправяйки се към събралите си зяпачи, неизвестен мъж е я нарекъл "слабоумна", допълвайки, че с поведението си дава лош пример на присъстващите деца.

 

Говорителката на зоопарка в Торонто Дженифър Трейси е потвърдила, че инцидентът се разследва. "Тази жена е постъпила изключително безотговорно и е могла да пострада. Ситуацията можеше да завърши много по-лошо", казва говорителката.