Тя отвори очи, заяви братът на гимнастичката

Няма промяна в състоянието на Цвети Стоянова, казаха от "Пирогов" за "Дарик".

Същевременно, братът на "златното ни момиче" заяви, че тя е отворила очи.

По-рано националният състезател по бокс Тервел Пулев написа следното в профила си във Facebook: "Относно публикации за даряване на кръв за Цвети Стоянова. Току-що лично брат й ми каза, че вече е събрана достатъчно кръв за евентуална нейна операция. Отзовали са се много хора по думите на доктора предадени от Найден Стоянов! Също каза, че прогнозите са обнадеждаващи, че си е отворила очите”, написа Пулев. 

След потърсена информация от болницата, д-р Стоян Сопотенски съобщи за "Дарик", че състоянието на момичето не се е променило:

"Няма противоречие в нито едно казано до момента. Брат й не знам какво е казал. Още относно първата информация, която дадохме, никога не сме казвали, че тя не е в съзнание. Цвети още от самото начало си отваря очите, в съзнание е, само че е интубирана, т.е. е приспана, и съзнанието й е подтиснато и когато се премахне това, тя наистина си отворя очите, но тя никога не е спирала да ги отваря. Всичко това е по-скоро лично емоционална реакция на близките на Цвети", обясни пред Дарик д-р Сопотенски.

Във вторник състезателката от ансамбъла ни по художествена гимнастика опита да се самоубие, като се хвърли от шестия етаж. Инцидентът се случи броени дни преди състезанието в Израел, което се проведе снощи и на което нашите гимнастички се класираха на пето място. Вижте какви бяха коментарите на Ина Ананиева и Илиана Раева след трагичния инцидент.