Такива измамници страдат от нарцистична болест, заяви криминален психолог

Само по NOVA - разказът на възрастната жена, ужилена със 125 000 лева от телефонни измамници. Баба Донка от София мислила, че дава парите за апартамент. Мъжът, който я излъгал, се представил за приятел на сина й. Обяснил й, че спечелил 100 000 лв. от тотото, с които щял да си купи жилище. Помолил баба Донка да го капарира, тъй като в този ден бил зает. И така възрастната жена дала първите 5 000. Впоследствие й предложил и тя да си купи жилище. И така на няколко транша възрастната жена дала общо 125 000 лв. на телефонните измамници. 

"В телефонните измамници няма зрънце човещина. Те страдат от нарцистична болест". Това заяви за "Здравей, България" криминалният психолог Тодор Тодоров след поредния случай на дръзка телефонна измама, при която възрастна жена даде 100 хиляди лева на мошеници. 

По темата

"При такива хора това си е начин на живот. Те нямат възможност да се задълбочат в изживяванията си, за да разберат какво изпитва другият", смята той. 

По негово мнение, схващането на българите, че проблемите винаги трябва да се решават по втория начин, създава благоприятна почва за подобни престъпни схеми.

Вижте във видеото по-долу какво разказа измамената възрастна жена пред NOVA.