Сред задържаните е и братът на атентатора

Трима души са били арестувани в южната част на Манчестър в четвъртък във връзка с разследването на атентата от понеделник вечер, при който загинаха 22 души и над 60 бяха ранени. Това съобщи говорител на полицията в града, цитиран от Асошиейтед прес и БТА. 

По темата

Вижте снимки от бдението в памет на жертвите на атентата в Манчестър

Днес стана ясно, че сред жертвите е жена-полицай, която не е била на смяна. Идентифицирани са телата и на още две деца - на 14 и 15 години, както и на 50-годишна жена и двойка от Полша.

Британският вътрешен министър Амбър Ръд каза в интервю за Би Би Си, че атентаторът от Манчестър е Салман Абеди е бил известен на службите за сигурност и вероятно не е действал сам. Според френските служби атентаторът наскоро е посетил Сирия, където вероятно е бил обучен в подготовка на кървави атаки.

Сред задържаните е и братът на Салман - Исмаил.

Великобритания повиши нивото на опасност от терористичен акт до най-високото - критично. Това означава, че се допуска нова атака. Войници от армията вече охраняват ключови обекти. Замъкът „Уестминстър” е затворен за посетители по препоръка на полицията и не е ясно кога ще бъде отворен.

Манчестър в скръб след терористичната атака

Разказите за терора на някои от оцелелите вижте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.