Има и поне един ранен, съобщи полицията

Една жена загина, а един човек бе ранен във френския пристанищен град Марсилия, след като микробус се блъсна в две автобусни спирки. 

Един човек е загинал и поне един - ранен. Шофьорът е арестуван на място. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Спирките се намират в два различни района на града. Инцидентите са станали между 6,30-7,30 ч. местно време. На първата спирка ван тежко ранил един човек, а след известно време се ударил във втората спирка, където загинала жена на около четиридесет години, която чакала автобуса. 

Малко след това полицията успяла да спре микробуса и да задържи водача му. Прокурорът на Марсилия Ксавие Тарабьо каза, че няма данни да става дума за терористичен акт, но със сигурност е умишлен акт. Разглежда се версията за злополуки, причинени от човек с психиатрични проблеми. 

Властите предупредиха чрез Туитър, че полицията извършва операция на Старото пристанище в Марсилия и посъветва хората да избягват този район. В момента полицията е блокирали редица туристически квартали на града. Затворен е и тунелът, в който бе задържана колата. Полицията изяснява дали е действал сам. Сапьори проверят колата, с която е извършил престъплението.

Според местни медии задържаният водач на вана е на около 35 години и не е жител на Марсилия. Задържаният не фигурирал в базата данни за потенциално опасни ислямисти. В същото време той е извършил редица престъпления. 

Инцидентите станаха броени дни след атентатите, извършени в каталунските градове Барселона и Камбрилс, в които загинаха 14 души, а над 100 бяха ранени.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.