Това е най-мощната буря в историята на Тексас

Безпрецедентна ситуация в Съединените щати. Град Хюстън е под вода, връхлетян от най-мощната буря в историята на щата Тексас. Ураганът „Харви” взе пет жертви. 30 000 души са потърсили помощ в специалните убежища. Училищата са затворени. Не функционират и две от най-големите летища в този щат. Рекордното количество дъжд е превърнало улиците в реки.

Извънредно положение в Луизиана заради урагана "Харви" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Огромни щети нанесе „Харви, но засега никой не може да каже точно колко ще струва преминаването му. Ураганът е изсипал 44 трилиона литра дъжд над щата Тексас. А докато отмине, над щата ще са паднали още 25 трилиона литра. Много населени места са без ток, като прекъсванията са били 316 хиляди. А спешните телефони са пренатоварени от повече от 56 хиляди обаждания. Властите в град Хюстън, призоваха всички, които имат лодки, да се включат в спасяването на блокираните от наводненията хора.

СНИМКИ ОТ НАВОДНЕНИЯТА ВИЖТЕ ТУК

ЗАРАДИ БУРЯТА В ТЕКСАС: Над 30 000 души - във временни подслони (ВИДЕО+СНИМКИ)

Стотици жители на Тексас също са загубили домовете си. Спасителните екипи работят денонощно. Комуникациите на много места рухнаха. Само на конкретни точки хората можеха да се чуят с близките си.

Жертви и ранени от мощния ураган "Харви" в САЩ (ВИДЕО+СНИМКИ)

След урагана „Харви”, цели квартали са под вода. На места тя е толкова дълбока, че автомобилите са покрити изцяло. Шокиращи кадри дойдоха от един от старческите домове в предградията на Хюстън. Възрастните обитатели са до гърдите във вода, но за щастие всички са невредими. Хеликоптерите на бреговата охрана вадят хора от водата денонощно. Заваляха и критики към кмета на Хюстън, който не е разпоредил евакуация.

Объркани алигатори по улици в Тексас заради урагана (СНИМКИ)

Някои от най-големите рафинерии в Съединените щати, които са в района на Хюстън, спряха работа, а това доведе до повишаване на цената на бензина.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.