
Снимка: Thinkstock
Рецептата откриха американски учени
Американски учени установиха, че химикалите от плодовете се премахват най-лесно със сода за хляб, съобщава БТА.
Със серия от експерименти с ябълки специалистите доказали, че фунгицидът тиабендазол и пестицидът фосмет се чистят най-добре с еднопроцентов разтвор на сода за хляб и вода.
Правилното хранене съхранява доброто здраве до старини
Накисването на плодовете в него за период от 12 до 15 минути премахва 80% от тиабендазола и 96 на сто от фосмета. Разликата в процентите се дължи на дълбочината на проникване на химикалите в кората.
Вегетарианците са изложени на двойно по-висок риск от депресия
Миенето на ябълките само с вода или с разредена белина било много по-малко ефикасно.
Изтриването на плодовете само с плат отстранява само праха от тях, но не и химикалите.
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.
Редактор: Маргарита Стоянчева