Попович убедително е най-богатият политик в Сърбия

Сръбският министър Ненад Попович заяви днес, че не е регистрирал в офшорни зони нито една своя компания. Той каза това във връзка появяването на името му в разследването за "Парадайз пейпърс" (Paradise Papers), съобщи Танюг.

"Всичките ми компании са регистрирани в Русия и Европа. И което е най-важно, всичките си компании съм декларирал като човек, заемащ държавен пост в Агенцията за борба против корупцията в Република Сърбия", заяви Попович, който отговаря за иновациите.

Заработи комисията за "Панамските документи" към Европарламента

Министърът подчерта, че е регистрирал цялото си имущество в Агенцията за борба с корупцията и че е придобил богатството си, преди да стане министър.

По думите му авторитетната консултанска къща PWC, която го съветва вече 20 години, през 2012 г. му изпратила предложение за прехвърляне на юрисдикцията на компаниите му в офшор зони, но той не приел предложението.

Водещи немски компании фигурират в офшорния списък

В документите, публикувани вчера от Международния консорциум на разследващите журналисти (ICIJ) във Вашингтон, се посочва и името на Попович, сръбски министър без портфейл.

Документите показват, че Попович притежава имот, който струва най-малко 75 милиона долара, а неговата пазарна стойност е над 100 милиона долара, с което той убедително е най-богатият сръбски политик.

Всичко по темата с досиетата "Парадайз Пейпърс" четете ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.