Ненад Попович притежава имот, който струва най-малко 75 милиона долара

В базата данни за офшорни компании, публикувани вчера от Международния консорциум на разследващите журналисти (ICIJ) във Вашингтон, се намира и името на сръбския министър без портфейл, който отговаря за иновациите и технологиите Ненад Попович, съобщи МИА.

Архивът, получил общото название "Парадайз пейпърс" (Paradise Papers), съдържа документи, отнасящи се до финансите на около 120 политици от различни страни.

Водещи немски компании фигурират в офшорния списък

Документите показват, че Попович притежава имот, който струва най-малко 75 милиона долара, а неговата пазарна стойност е над 100 милиона долара, с което той е убедително най-богатият сръбски политик.

Заработи комисията за "Панамските документи" към Европарламента

Това разкрива белградската Мрежа за разследване на престъпността и корупцията КРИК. След като през 2012 г. станал заместник-председател на парламента, Попович стигнал до идеята неговото богатство да се реорганизира чрез сложна мрежа от офшорни компании, от които една е в Хонконг, а друга на остров Ман.

Германският вестник "Зюддойче цайтунг" се сдоби с "Парадайз пейпърс", а след това ги сподели Международния консорциум на разследващите журналисти и с повече от 380 журналисти в 67 страни, посочва МИА. 

Всичко по темата с досиетата "Парадайз Пейпърс" четете ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.