Снимката, показваща неприличния жест на жената, обиколи интернет

Снимка на велосипедистка, която показва среден пръст на кортежа на американския президент Доналд Тръмп, обиколи интернет пространството. Това вероятно щеше бързо да бъде забравено, ако самата жена не бе решила публично да разкрие самоличността си.

Самата снимка не позволява авторът на обидния жест да бъде идентифициран, но жената сама реши да се разкрие като използва снимката за профила си в социалните мрежи Twitter и Facebook.

В крайна сметка това й коства работата, тъй като работодателите й не харесали този израз на отношение към американския президент.

“Той минаваше край мен и кръвта ми кипна“, припомня си 50-годишната самотна майка в интервю за „Хъфингтън пост“, цитирано от БГНЕС.

Снимката е дело на фотографа на АФП в Белия дом Брендън Смяловски.

„Всъщност, това, което прави тази велосипедистка уникална, е нейната упоритост. След като конвоят я задмина, тя успя да го настигне благодарение на червен светофар, за да повтори жеста си отново“, припомня си фотографът.

Дали самата Джули Брискман съжалява вече за спонтанния си израз на отношение към Тръмп, не е ясно. Строителната компания Akima LLC, която работи за американското правителство и армията, я уволни безкомпромисно. Никой от бившите й работодатели не бе открит за коментар.

Снимката продължава да стои в профила на Джули в социалните мрежи, уточнява АФП.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.