Обирджията беше застрелян от лекар

Нова версия за убийството в Пловдив, при което лекар застреля криминално проявен мъж. Според семейството на убития той не е влизал в дома на лекаря. И не е бил съден девет, а три пъти за кражба.

"Ако в дома ми влезе крадец, бих го застреляла по крака. Като чуя шум, ще стана, но ще ударя само по крака му". Това заяви за "Здравей, България" съпругата на Жоро Джевизов, който беше убит в Пловдив от лекар. 

Тя беше категорична, че мъжът й не е влизал с взлом в дома на убиеца си: "Жоро не е такова момче. Той не краде и помага на комшиите. При него са само побои". 

За NOVA говори и съпругата на д-р Иван Димитров, който беше арестуван за убийството на Джевизов: "Съпругът ми никога не е отказвал помощ на никого. Щом му се обадят по телефона от болницата, той отива. Случвало се е да ни се провалят планове, защото той трябва да се отзове"

За самата нощ на стрелбата Жулиета не иска да говори, тъй като тече разследване. Тя и двете й деца спели в съседна стая и не разбрали какво се е случило. На сутринта не видяла съпруга си, защото тръгнал рано за работа.

"Когато те нападнат в дома ти, трябва да имаш право да се защитиш", заяви Жулиета Димитрова и си пожела мъжът й да си е вкъщи за рождения ден на дъщеричката им. 

"За трети път обират дома ни. Досега не е имало задържани. Голямата ни дъщеря е на 6 годинки, а малката е на 2 годинки и половина. Нищо не знаят и се старая да не разбират. Голямата задава повече въпроси. Казвам й, че татко й има работа", заяви тя и допълни, че не знае съпругът й да има оръжие.

Репортери: Вероника Димитрова, Благой Бекриев

Гледайте повече във видеaта. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.