Според непотвърдена информация в Дамаск е имало големи взривове

В обръщение към нацията американският президент Доналд Тръмп обяви, че е одобрил военни удари срещу сирийското правителство на Башар Асад, съобщава "Фокс Нюз". 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК И ТУК

Тръмп и Макрон проведоха телефонен разговор за Сирия

Западът постави пред ООН въпроса за военни действия срещу Сирия

Силите на САЩ, Великобритания и Франция са започнали операцията, предаде "Франс прес". В Дамаск са били чути големи взривове.

"Наредих на американските въоръжени сили да започнат нанасянето на точни удари по целите, свързани с производството на химически оръжия от сирийския диктатор Башар Асад", съобщи Тръмп от Дипломатическата стая в Белия дом.

Той добави, че бомбардировките ще бъдат извършени съвместно с Франция и Великобритания и че целта на акцията е да се "установи силен възпиращ ефект върху производството, разпространението и използването на химическо оръжие".

"Съвместният американски, британски и френски отговор на тези жестокости ще включва всички инструменти на нашата национална власт: военни, икономически и дипломатически", предупреди още американският държавен глава.

Той заяви също така, че ударите ще продължат, докато сирийският режим не спре завинаги употребата на химически оръжия.

"Ще останем ангажирани в тези действия, докато сирийският режим не спре използването на забранени химически агенти", категоричен бе той.  

ВСИЧКО ЗА УДАРИТЕ В СИРИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.