В понеделник прокуратурата ще поиска на жената да бъде наложена постоянна мярка „задържане под стража”

Жената, която е била зад волана на автомобила, ударил автобуса-ковчег на АМ „Тракия”, остава в ареста за 72 часа. Това съобщи наблюдаващият прокурор Мирослав Ангелов.

Срещу 29-годишната плевенчанка е повдигнато обвинение за причиняване на пътно-транспортно произшествие, при което са пострадали повече от две лица.

В случая 6 лица са загинали и са нанесени телесни повреди на други лица”, обясни Ангелов.

„Миролюба Бенатова представя”: Говори шофьорът на автобуса от „Тракия”

В понеделник прокуратурата ще поиска постоянна мярка „задържане под стража” пред Софийския окръжен съд.

Прокурорът каза още, че е разпитан „изключително важен свидетел”.

Взети са справки за шофьорите на колата и на автобуса, от които ставало ясно, че и двамата имат провинения. Водачът на автобуса е извършвал леки нарушения, но шофьорката на леката кола е с отнемана книжка заради употреба на алкохол.

Ден на национален траур заради тежката катастрофа на АМ "Тракия"

Към днешна дата беше извършен разпит на водачката на МПС и беше станало ясно, че експертизата, касаеща техническата изправност на нейния автомобил, е готова. От нея е ясно, че лекият автомобил, който е влязъл в съприкосновение с автобуса, няма техническа неизправност. С оглед това и тежкото провинение, което е имала, взех решение след привличането й, да бъде задържана за срок от 72 часа”, каза прокурорът.

Според прокурор фаталният удар може и да не е бил лек.

Това е въпрос на експертиза, която ще го реши. Възможно е да е ударена предна лява гума на автобуса, така че да го завърти надясно и той неминуемо е отишъл в канавката. Но всичко това са версии, които ще бъдат разгледани една след друга от назначената автотехническа експертиза”, каза още Мирослав Ангелов.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.