Тя се появи във Facebook профила на Борислав Сандов от „Зелените“

От сателитния телефон на Боян Петров, с когото никой няма връзка от 3 май, е направено обаждане до негов колега алпинист. Обаждането е станало на 6 май. Тази информация се появи в профила във Facebook на Борислав Сандов от „Зелените“.

Алпинистът Боян Петров е в неизвестност

По-рано Радослава Ненова - съпруга на алпиниста, съобщи в социалните мрежи, че от няколко дни няма връзка с него. Боян Петров е опитвал да изкачи 8-хилядника Шиша пангма в Хималаите, Тибетски автономен район. В експедицията са участвали още 10 души. Липсата на Боян е била забелязана от участниците в района на Шиша пангма на около 7500 м надморска височина.

Първоначално в профила на Сандов се появи информация, че обаждането е от Боян Петров, но по-късно бе посочено, че според нова информация телефонът на българския алпинист „е в шерпите му и явно някой от тях е направил обаждането“”, предаде БНР.

Пред радиото организаторът на експедицията му Деян Петков каза:

„Друг път също се е случвало по седмица да го няма в базов лагер. По-рисково е някой да те бави, някой да се грижи за някой, образно казано. Той си има свое темпо. Досега Боян винаги е вземал добри решения. Надяваме се и този път да е така", заявява Деян Петков, цитиран от БНР.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.