В списъка са две къщи и 25 павилиона

Багери събарят незаконни къщи и магазини в пловдивския квартал „Столипиново”. Акцията на местната власт започна в 9.00 часа тази сутрин. До обяд багерите събориха 5 незаконни постройки, сред които 2 къщи и 3 постройки. 

Багери влязоха в "Столипиново" (ВИДЕО)

Незаконните обекти, определени за принудително премахване, са изградени върху общински терени без всякакви документи.

Темата на NOVA: Демография на изключенията

В списъка на багерите са две къщи и 25 павилиона, развиващи търговска дейност. Жената, чийто кафене първо беше разрушено, отрича да е извършвала търговска дейност.

"В една от къщите никой от хората, които я обитават, не се е представил за собственик на имота, затова Община Пловдив е издала заповед за събаряне на постройката срещу неизвестен извършител.  Във втората къща живее едно семейство, но по информация на Община Пловдив те разполагат с апартамент в съседен блок, поради което не са подали документи за настаняване в общинско жилище", заяви за "Здравей, България" кметът на район "Източен" Николай Чунчуков. 

Първи багерът захапа тази постройка, обзаведена не само за живеене, но и пригодена за заведение. Оказа се, че собственикът й е неоткриваем. Другата къща, определена за събаряне е на Роза Ангелова. Построила е  върху общински терен между блоковете и е вложила в нея 10 000 лева. Справка в общината обаче показа,че жената има апартамент в съседен блок. 

На прицела на багерите са и 25 павилиона. Жената, чийто кафене първо беше разрушено, отрича да е извършвала търговска дейност. Някои от нелегалните търговци завяхиа, че няколко пъти са искали да узаконят обектите си, но от общината им отказали.

"Няма да позволим повече да се строи върху общински терени в Столипиново. Това трябва да е ясно", заяви Николай Чунчуков, кмет на район „Източен“- Пловдив. 

До края на годината в Столипиново ще бъдат съборени 100 незаконни постройки.

НА ГОСТИ В "СТОЛИПИНОВО": Швейцарски дипломати посетиха пловдивския квартал

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.