Канцлерът подчерта, че има пълна власт относно политиките на правителството

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер обеща да затвори границата за имигранти от юли месец, ако канцлера на страната Ангела Меркел се провали в намирането на общо европейско решение по въпроса с имиграцията в съюза, тя от своя страна твърдо отхвърли тази заплаха, съобщава БГНЕС.

Германският външен министър предлага 63 мерки в политиката за убежището

Меркел заяви, че ще се опита да постигне споразумение с европейските нации на 28-29 юни, но това не означава „автоматично”, че при неуспех ще бъдат затворени границите.Тя също така предупреди Зеехофер, че тя има пълната власт относно политиките на правителството и не е добре той да върви срещу тях.

Но според него Германия трябва да промени възгледите си за имиграцията.

Германският вътрешен министър е готов да връща мигранти от границата

„Не мога да кажа, че имаме допирни точки по този въпрос”, каза той по време на пресконференция. Той добави, че наскоро е разбрал, че мигранти, на които им е отказана закрила или им е било забранено да влизат в страната, го правят необезпокоявано.

„В същината си това е скандално”, каза той.

Бавария готви план за ускоряване на депортациите на мигранти

Пристигането на повече от милион търсещи убежище мигранти в Германия през 2015 сериозно раздели страната и позволи на крайно десни партии да влязат в парламента за първи път.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.