По-рано върховният комисар Зейд Раад Ал Хусейн разкритикува администрацията на Тръмп за мигрантската политика

САЩ се очаква да обявят по-късно днес, че се изтеглят от Съвета за човешките права към ООН, базиран в Женева, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

ЗАРАДИ МИГРАЦИЯТА: Серия от дипломатически совалки между евролидерите

Новината би трябвало да бъде съобщена в 21 ч. по Гринуич, съобщават запознати източници. Ще я съобщят заедно държавният секретар Майк Помпейо и постоянният представител на САЩ във Вашингтон Ники Хейли. Те ще направят изявление от Държавния департамент във Вашингтон.
От повече от година САЩ заплашват с напускане на Съвета, който те обвиняват в пристрастност към Израел и който те не успяха да реформират.

Американците започват все повече да харесват Тръмп

Съветът е основен орган на ООН по въпросите за човешките права. Бе създаден през 2006 г., за да замени Комисията по правата на човека към ООН. Мандатът на САЩ в Съвета изтича по принцип през 2019 г. Съветът има 47 членове. Ако САЩ действително обявят изтегляне от Съвета, това ще стане малко след като върховният комисар на ООН за правата на човека Зейд Раад Ал Хусейн разкритикува администрацията на Тръмп за политиката за отделяне на деца от техните родители, влезли незаконно в САЩ.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.