Те ще опитват какао, лешников прах и други полуготови продукти

Италианската компания "Фереро" търси да назначи 60 кандидат дегустатори, които да тестват суровините, използвани от нея, за да произвежда своя течен шоколад "Нутела" и други шоколадови вкуснотии, предаде АФП.

Досега тази задача е поверявана на хора от вътрешния персонал, но този път компанията решава да я остави в ръцете на хора, които не работят в сектора. Дегустаторите ще опитват какаото, лешниковия прах и други полуготови продукти, влагани в крайната продукция.

Кога е произведен първият шоколад в България?

Щастливите избраници ще преминат през 3-месечен курс на обучение, който се покрива от компанията. Той ще започне през септември. Целта му е кандидатите да изразят добре впечатленията си при дегустация на суровините, както и да тренират сетивата си.

След приключването на курса ще бъдат подбрани 40 души, които ще бъдат наети на договор за 4 часа седмично. 

Честваме Европейския ден на шоколада

"Фереро" е третият производител на шоколадови изделия в света. Компанията има 22 производствени бази по света и над 30 000 служители.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.   

Редактор: