Два дни след освобождаването му от бургаския арест бившият депутат проговори пред медиите

„Станахме жертва на изключителната доброта, която носи в себе си моят много добър приятел господин Бенчо Бенчев”. Това заяви бившият депутат от ДПС Несрин Узун, който се озова в един хотел с Димитър Желязков – Митьо Очите при задържането му. 

Два дни след освобождаването му от бургаския арест Узун проговори пред медиите.

Как бяха върнати у нас арестуваните в Истанбул българи

Несрин Узун е човекът, запазил три стаи в хотел в Истанбул на името на общинаря от БСП Бенчо Бенчев, с когото са близки приятели от 15 години. В същия хотел полицията арестува Димитър Желязков - Митьо Очите, след като беше обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол.

Узун твърди, че бил отседнал в друг хотел. А преди ареста на Митьо Очите вечерял с Бенчо Бенчев.  

„И след вечерята, на която бяхме с г-н Бенчев, аз вместо да го оставя да се прибира с такси до хотела си, понеже ми е много добър приятел, го взех с моята кола, за да го оставя до неговия хотел. Когато пристигнахме пред хотела вечерта, видяхме, че беше арестуван от турските власти въпросният български гражданин, който се е търсил чрез Интерпол. Това е най-общо цялата ситуация”, заявява Несрин Узун.

Бенчо Бенчев: Така се случи, че бях на неудобно място с неудобни хора

Твърди още, че двамата с Бенчо Бенчев не са били задържани от турските власти, но са им оказали пълно съдействие. Узун, Бенчев и още петима души са експулсирани от турските власти като заплаха за националната сигурност на страната. Димитър Желязков чака екстрадиция.

„В момента е задържан до 30 дни, такава е процедурата и трябва да мине”, обясни Младен Маринов, главен секретар на МВР.

„Когато успеят, дават ни го, искаме да го направим по правилата”, заяви Валентин Радев, министър на вътрешните работи. 

Висшето ръководство на МВР беше категорично, че не теч на информация от разследващите е причина Желязков да пътува в чужбина.

„Ако беше изтекла информация, щеше ли да пътува в Турция и Гърция и да го хванем там. Никакъв теч няма”, заяви министър Валентин Радев.

В чужбина бил и Калоян Колев, сочен от разследващите за силовак на Митьо Очите в Ямбол. Мъжът беше задържан в неделя на летище София, след като слезе от самолет, идващ от Испания. Съдът отказа да го освободи под домашен арест и го задържа за постоянно.

Така в ареста вече са 9 души. Разследващите обещават, че ще има още задържани.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.