Повод стана негова публикация в „Туитър“

Федералната комисия по ценните книжа и борсите (КЦКБ) в САЩ се е обърнала към членовете на борда на директорите на „Тесла“ за информация доколко те са били в течение на предполагаемата сделка за обратно изкупуване на акциите на компанията преди Илон Мъск да го обяви в „Туитър“, предаде БГНЕС.

„Тесла“ губи по няколко хиляди долара на всяка минута

Според вестник „Уолстрийт джърнъл“ в случай, че Мъск не е уведомил борда на компанията за разговорите с потенциалните инвеститори, то тогава е много вероятно ситуацията с обратното изкупуване да не е била достатъчно определена, независимо от неговите твърдения, че „финансирането вече е осигурено“.

Ще свалят ли Мъск от трона му в Тесла?

От КЦКБ трябва да изяснят дали публикацията в „Туитър“ на Мъск за плановете за обратно изкупуване на акциите на цена от 420 долара за дял не е имало единствено за цел да заблуди инвеститорите и да повиши курса на акциите на компанията. Непосредствено след съобщението на Мъск в „Туитър“ във вторник цената на акциите на „Тесла“ на нюйоркската борса се покачи със 7,64% до 368,12 долара.

Автомобилът на Илон Мъск може да застраши живота на Марс

В началото на август компанията за производство на електромобили публикува финансовия отчет за второто тримесечие на 2018 година. Загубите на „Тесла“ за периода април — юни са се покачили до 717,5 млн. долара срещу 336,4 млн. долара през аналогичния период на миналата години.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.