Той внесе иск срещу интернет гиганта за незачитане на правото на личен живот

Калифорниец внесе във федерален съд иск срещу интернет гиганта Google за незачитане на правото на личен живот чрез проследяване на движенията на потребителите на смартфони въпреки деактивирането на функцията "история на локализирането", предаде Франс прес.
Освен обезщетение с неуточнен размер, ищецът се опитва да получи право да представлява всички американски потребители на IPhone и Android, които са изключили функцията за локализиране, за да не може Google да регистрира движенията им.

12 любопитни факта от света на технологиите (ВИДЕО)

"Google изрично уведомява потребителите на своята операционна система (Андроид) и приложения, че активирането на определени параметри ще възпрепятства геолокализирането им. Това твърдение обаче е невярно", се казва в иска.

Въз основа на статия в печата, информацията в която е потвърдена от университетски учени, ищецът обвинява Google, че нарушава закона за защита на личния живот.
Компанията не пожела да коментира.

Създадоха първото 3D цветно рентгеново изображение на човек

След публикуването на статията миналата седмица Google внесе промени на страницата си за техническа помощ. Сега там пише, че деактивирането на историята на локализирането не засяга другите услуги за локализиране, които използва устройството. 

Данни за местоположението може да се събират също при използване на услуги като карти или търсене, се посочва на сайта на Google.

По-рано там пишеше, че изключването на функцията "история на местата" означава, че Google на съхранява данните за посетените места.

Google ще предсказва датата на смъртта ни чрез невронна мрежа

Учени създадоха изкуствен интелект-психопат

Следващият екипаж на МКС ще експериментира полет до Марс

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.