Изясняват причините за тежкия инцидент

Две денонощия след трагедията от прокуратурата направиха оглед на катастрофиралия автобус. Акцията по преместването на това, което е останало от превозното средство, продължи над 5 часа. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ВДИГАНЕТО НА АВТОБУСА

Разследващите ще направят замервания и изчисления, за да се изяснят всички обстоятелства, при които се е случила катастрофата. По време на огледа движението в района беше ограничено в двете посоки.

Шофьорът на преобърналия се край Своге автобус – с обвинение

На мястото на инцидента пристигна главен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция „Пожарна безопасност”. По-рано там имаше и независими експерти.

След поредната трагедия на пътя е ясно едно - нарушения е имало. От една страна шофьорът е карал с превишена скорост. Пътят обаче е бил с дефекти, а пет пъти от АПИ уведомявали фирмата-изпълнител, че трябва да ги отстрани. Дали и краен срок - до 15 август тази година. Дефектите обаче и до днес не са отстранени.

Цацаров: Шофьорът на автобуса е карал с 53 км/ч при ограничение от 40 км/ч

Диана Русинова е ръководител на група независими експерти от Института по пътна безопасност. От рано тази сутрин с колеги е на мястото на трагедията. Освен проблеми с асфалта, те установяват нередности и при поставянето на мантинелата. Именно заради това, че тя е буквално на пътното платното, автомобилите се налага да влизат в насрещното.

От сутринта на мястото на трагедията се стичат хора, които поставят цветя и палят свещи в памет на жертвите.

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.