Доналд Тръмп заплаши със "сурово наказание"

Саудитска Арабия предупреди, че ще реагира на евентуални икономически санкции от други държави заради случая с изчезналия журналист Джамал Кашоги, съобщи държавната агенция СПА, цитирайки официален източник, предаде БТА.

Компании и медии бойкотират Саудитска Арабия

"Кралството отхвърля всякакви заплахи и опити да му се навреди, било то чрез заплахи за налагане на икономически санкции, политически натиск или повтаряне на лъжливи обвинения", каза източникът.

Според турски представители на 2 октомври саудитски агенти са убили Кашоги в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. Кралството определи обвиненията като неоснователни, но не показа доказателства, че журналистът е напуснал сградата на консулството.

САЩ и Великобритания обмислят бойкот на Саудитска Арабия

Вчера британският вестник. „Индипедънт” съобщи, че Великобритания се готви да наложи санкции на Саудитска Арабия заради изчезването на журналиста. Президентът на САЩ Доналд Тръмп пък заяви, че ще има "сурово наказание", ако се докаже, че Рияд е свързан с изчезването на журналиста, но подчерта, че няма да се отменят оръжейни сделки. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.