Апелативният съд ще реши дали съпрузите да бъдат екстрадирани по разследването за източването на завод „Полимери“

Френски съд решава дали да бъдат екстрадирани в България Николай и Евгения Баневи. Апелативният съд ще реши дали съпрузите да бъдат върнати у нас по разследването за източването на завод „Полимери“. 

В ранния следобед на днешния ден ще узнаем съдбата на семейство Баневи. Възможните сценарии са три. В най-благоприятния за тях Апелативният съд в Ексън прованс ще реши, че те няма да бъдат предавани на българските власти и ако прокурорът не обжалва, те ще бъдат освободени. Другият вариант е съдът да прецени, че трябва да предаде семейство Баневи на българските власти и ако няма обжалвания или последващи действия, до 10 дни те трябва да се завърнат в България. Трети възможен сценарий е Апелативният съд да прецени, че няма достатъчно доказателства и информация по случая и ще поиска такива от българските власти. В отговор на това от страната ни трябва да изпратят допълнителна информация в срок от 10 дни и ново решение можем да очакваме в следващите 2 седмици. 

МИЛИОНЕРИ НА ПРИЦЕЛ: Как ще приключат проверките срещу Баневи, Арабаджиеви и Стайкови?

Бизнесмените Баневи бяха задържани на 26 октомври на летището в Ница в присъствието на техните три деца. Според адвоката им - на път за София. До момента френският съд отхвърли молбата на Евгения Банева да я пусне от ареста, за да се грижи за децата си.

Кореспондент: Петя Желева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.