Коментират социологът Кънчо Стойчев и Антоанета Христова

Волен Сидеров в  момента е във възможно най-добрата ситуация, защото от една страна хем е в управлението през коалицията, а от друга страна не е въвлечен в изпълнителната власт. Това каза в ефира на „Здравей, България” социологът Кънчо Стойчев.

„Освен това, не бидейки привлечен в изпълнителната власт, има повече време да гради стратегия и изглежда, че си я построил. Съгласен съм, че той е човек, който може да гради стратегии, добави той.

Според него на срещата на малката коалиция във вторник е бил постигнат компромис, който обаче е грешен и Марияна Николова не е правилният избор за вицепремиер: „Нямам нищо лично срещу г-жата вицепремиер, но погледнато структурно все пак началникът на кабинета е най-близкият човек на вицепремиера. По този начин виждаме заявката на г-н Симеонов доста активно да продължи борбата, която той води. Това не е удачно политическо послание. Борисов правилно, макар и меко, се дистанцира от това, което се случва. Той държи един много горещ картоф в ръцете си”.

НОВ ВИЦЕПРЕМИЕР: Марияна Николова пое поста на Валери Симеонов (ОБЗОР)

Политическият психолог Антоанета Христова прогнозира, че е възможно Валери Симеонов да не остане депутат в парламента, а да бъде назначен на друг пост: „В момента се получава, че Волен Сидеров, като председател на парламентарната група на „Обединени патриоти”,  ще бъде шеф на Валери Симеонов. Аз не си представям как ще вървят техните отношения предвид характера на Симеонов и перспективите, които му се отварят. Моята прогноза е, че има път, който ще ни изненада, т.е. може би Симеонов ще има друго назначение, а може да има промяна в йерархията вътре в коалицията, но може и тя да се разцепи. При нито едно от положенията обаче за момента партиите, които са в парламента нямат интерес да направят проверка на статуквото преди европейските избори”.

Сидеров: Коалицията "Обединени патриоти" остава

„Евролистата е нещо като проекция, възможност, алтернатива за „Атака”, посочи още тя: „Волен Сидеров е доказал, че е човек,който много добре прави прогноза, стратегия, влиза в различни роли и в момента той има поне няколко разписани, които са свързани с развитието на политическата обстановка, с международната обстановка, да не забравяме доскорошният му контакт с консерваторите и с Бареков, с това какво може да прави партия „Атака” от тук нататък при различно развитие на обстоятелствата”.

Според нея е възможно Сидеров да се яви на евроизборите с Николай Бареков. За момента обаче защитава интересите на партия „Атака” и бъдещото й позициониране.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.