14-годишният Мехмед е настанен за лечение в отделението по неврохирургия на бургаската болница

След катастрофата с ученически автобус най-сериозно пострадалото момче остава в болница под лекарско наблюдение. 14-годишният Мехмед е настанен за лечение в отделението по неврохирургия на бургаската болница. Инцидентът стана във вторник следобед. Автобусът, превозващ ученици, се сблъска с две леки коли на пътя Карнобат- Айтос.

При катастрофата 14-годишният Мехмед изхвърча през прозореца. Той е най-сериозно пострадал от трите деца, които са били в училищния автобус, отнел предимство на пътя.

„Говореше, но е стресиран”, заяви Ниалдин Осман - баща на Мехмед.

Баща му видял катастрофата. Благодарен е, че на пътя бил буса, в който училищния автобус се подпрял и не се преобърнал.

Училищен автобус с деца катастрофира на пътя Айтос-Карнобат

А Сюлейман – шофьорът на микробуса, разказва, че всичко станало за секунди. Първата му мисъл била да спаси децата.

Автобусът с децата, който излязъл на главния път Карнобат-Айтос без да спре, е собственост на общинска фирма за ученически превози Айтос. От там не желаят да коментират инцидента, но хората в село Чукарка са притеснени, тъй като всеки ден пътуват близо 100 деца до Айтос и съседното село Пирне.

„Досега не е имало никакъв пътен инцидент с училищен автобус. Това е прецедент за нас. Притеснени сме доста. Трябва да се вземат някакви мерки”, заяви Октай Якуб- кмет с Чукарка.

В хода на досъдебното производство ще се изяснява дали водачът на училищния автобус е имал предишни нарушения на пътя.

„Тримата участници в пътно-транспортното произшествие са проверени за алкохол и пробите показват, че същите не са употребили алкохол”, заяви комисар Неделчо Рачев, началник на „Охранителна полиция”, Бургас.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.