Тя е задържана за 24 часа

Джебчийката, която направи опит да ограби китайски туристи в центъра на Велико Търново, е задържана за 24 часа. Повдигнато й е обвинение за опит за извършване на кражба. Това съобщи зам.-директорът на ОД на МВР, Велико Търново комисар Христо Христов. Жената се казва Събка и е от Самоводене. Тя е на 25 години.

„Лицето е направило опит да извърши кражба на вещи от дамска чанта. Вероятно се касае за парични средства и портмоне. Тя е била забелязана от други туристи от групата. Те са уведомили евентуалната потърпевша и така са предприети действия”, посочи Христов. По думите му тя не е успяла да вземе вещите.

Китайски туристи заловиха джебчийка във Велико Търново

Туристите успели да задържат джебчийката за 20 минути, докато чакат полицията. „От извършената проверка се установи, че колегите са извършвали друга проверка в кв. „Бузлуджа”, който е доста отдалечен от мястото на деянието. Затова се е получило закъснение”, обясни още комисар Христов.

Според него лицето е известно на полицията. „Извършвала е такива престъпления, когато е била на 12 години”, посочи още Христов.

Когато бъдат приключени процесуално-следствените действия, прокуратурата ще прецени дали жената ще бъде задържана с допълнителна мярка за до 72 часа или ще бъде освободена.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.