21 са откарани в болница

Пътнически самолет със 143 души на борда катастрофира във Флорида. Няма загинали. Пилотите направили опит да се приземят, но машината не спряла навреме и паднала в река край летището. 20 души са били откарани в болница за преглед, но само няколко от тях са имали нужда от медицинска помощ.

Трима души загинаха при катастрофа с хеликоптер в Хавай

Самолетът „Боинг 737” пътувал от американската база Гуантанамо в Куба до град Джаксънвил в Северна Флорида. Частна компания е организирала чартърния полет. Не е ясна причината за катастрофата. По време на кацането, в района имало гръмотевични бури. Екипи на пожарната и екперти от летището се опитват да предотвратят изтичането на гориво от самолета в реката, в която е паднал.

 „Последиците са, че от пътниците чието състояние преценихме тук, на място, откарахме 21 души в болници в района”, обясни Том Франсис, пожарникар от Джаксънвил.

Шестима души загинаха, след като двумоторен самолет се разби в Тексас

"Мисля, че е истинско чудо. Можехме да си говорим за съвсем други неща в момента. Това казва много за професионализма на хората, които помогнаха. На самолета имаше както войници, така и цивилни, някои са от Флорида, други кацаха тук само за да се прекачат на друг траснспорт до дома", допълни Майк Конър, командир на военноморската база в Джаксънвил.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.