Според говорителят на Путин в града има голям брой терористи

Кремъл настоява за офанзива на руската армия срещу "терористи" в последната джихадистка крепост в Идлиб, след като американският президент Доналд Тръмп призова Москва да спре "тази касапница".

Кремъл подкрепя сирийската правителствена офанзива в Идлиб, въпреки протестите на САЩ и Турция, предаде АФП, цитиран от БГНЕС. Тръмп заяви в неделя, че Сирия и Русия трябва да спрат с бомбардирането в Идлиб.

Говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков отговори днес, че бойците на Идлиб са насочени срещу цивилни граждани и московски войски. "В Идлиб има доста голям брой терористи и бойци", каза Песков пред репортери.

САЩ и Израел възнамеряват да предложат на Русия сделка за Сирия

"Терористичният огън в Идлиб, разбира се, е неприемлив", добави той. "Предприемат се мерки за неутрализиране на стрелкови позиции. "Той каза, че Русия и Турция координират позициите си по отношение на ситуацията.

Песков каза миналата седмица, че отговорност на Турция е да се погрижи борбата да приключи в Идлиб и повтори това и днес. "Светът наблюдава тази касапница. Каква е целта, какво ще ви донесе това? СТОП!“, написа Тръмп в Туитър.

Сирийските НПО осъдиха в петък международното бездействие в условията на нарастващо насилие в северозападния регион. Освен че убиха десетки цивилни граждани, неотдавнашните бомбардировки от сирийски и руски сили в северозападната Сирия са изтласкали 300 000 души към турската граница.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.