Серията от разкрития доведе до вълна от шеги в социалните мрежи

Бившият лидер на Камарата на общините Андреа Лийдсъм, която се стреми да замени Тереза Мей като премиер, призна, че е употребявала наркотици. Това стана след като друг претендент за лидерство на Торите - Майкъл Гоув, разкри, че е взимал кокаин.

Андреа Лийдсъм призна, че е пушила марихуана, когато е била студентка в университета Уоруик през 80-те години. Тя обаче отрече всякаква употреба на твърда дрога. „Никога не съм приемала кокаин или твърди наркотици. Всеки има право на личен живот, преди да стане депутат. Пушех трева в университета и никога повече не съм пушила оттогава ”, каза 56-годишният политик пред британския вестник The Independent.

Лийдсъм, която е беше лидер на Камарата на общините, но подаде оставка заради несъгласието си със законопроекта за напускане на ЕС, направи тази изповед след разкритията на друг кандидат за премиер - Майкъл Гоув.

 

Претендент за поста на Мей призна, че е взимал кокаин като млад

"Взимах наркотици няколко пъти на социални събития преди повече от 20 години. По това време бях млад журналист. Беше грешка. Поглеждам назад и мисля, че не бих направил това отново. Мисля, че всички политици живеят преди политикат", каза Гоув пред "Дейли мейл" и изрази мнение, че миналите грешки не трябва да го дисквалифицират от битката му за поста на Тереза Мей.

Гоув и Лийдсъм не са единствените, които имат история на използване на незаконни вещества.

Бившият министър по Brexit Доминик Рааб, който публично подкрепи Гоув също разкри, че е пушил канабис в университета. Рааб обаче отрече да е приемал кокаин или твърди наркотици като каза, че те са „малко по-различни“.

Освен това, министърът по международното развитие Рори Стюарт по-рано призна, че е пушил опиум, когато е ходил на сватба в Иран, докато външният министър Джереми Хънт каза преди време, че е опитвал канабис по време на пътуването си в Индия.

The Independent също цитира източник, близък до Борис Джонсън, като посочи, че преди това бившият външен министър и бивш кмет на Лондон е признал, че има опит с "бяла субстанция".

Тази серия от разкрития доведе до вълна от шеги в социалните мрежи. А един потребител написа: „Сега вече е ясен хаоса около Brexit! Всички са били друсани!“

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.