С едно зареждане електромобила може да измине 100 км

Българин изобрети електрически трабант. В колата на соц-а Адриян Георгиев вложил 15 000 лв.

„Трабантът е най-лесен за преустройване. Няма кори, капаци. Идеята ми се роди, кагато бях 10 клас“, сподели той. Адриян допълни, че возилото може да вдигне 90 км/ч.

Ученик връща живота на стари трабанти

Електрическият трабант дори е регистриран като такъв автомобил. Като небензинов автомобил дори се е движил по улиците две години, преди да има перка отпред.

Освен с интересно изобретение, Адриян е необичаен и с още нещо, макар това да не личи на пръв поглед.

„Аз съм с 85% инвалидност, но това не ми пречи. Цялата дясна половина не е както лявата, ограничена е силата, ограничена е и подвижността.  Доста по-трудно ми беше, но не съм се отказвал нито за миг, нито някога съм си мислил, че това, че съм инвалид бих го ползвал като някакво оправдание за провал“, сподели Адриян.

„Москвич” от тотото и табели с култови надписи в музей на соца (ГАЛЕРИЯ)

С едно зареждане електрическият трабант може да измине 100 километра. Следващата стъпка на мъжа е да купи заводски електромобил и да сложи системата си в него.

Голямата мечта на Адриян е хората с електромобили да си монтират системата му на колите си. С убеждението, че ще им удължи пробега и намали разхода на електроенергия. И така някой ден това да стане най-добре отплатилия се трабант за 15 000 лв.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си