Това обявиха от партията в нарочна декларация

Българските евродепутати защитиха изграждането на автомагистрала „Струма“ през Кресненското дефиле, се казва в декларация на ГЕРБ, изпратена до медиите. 

На редовното заседание на комисията по петиции вчера в Европейския парламент беше затворена петицията за спиране на строежа на автомагистрала „Струма“ в районa на Кресненското дефиле. "Пагубната за развитието на регионa петиция, внесена от поредните „еколози“, целящи спирането на важни инфраструктурни проекти в България, беше затворена с общите усилия на българските представители в ЕП", коментират от ГЕРБ.

ЕП затвори петицията срещу изграждането на АМ „Струма“ край Кресна

Евродепутатите Андрей Новаков, Ангел Джамбазки, Андрей Слабаков Илхан Кючюк, Емил Радев и Александър Йорданов се изказаха в защита на проекта за автомагистрала „Струма“. Те подчертаха неговата важност за развитието не само за района на Югозападна България, но и за икономиката на цялата страна - тъй като той представлява част  от изграждането на европейския коридор № 4, свързващ германския град Хамбург с гръцкия Солун. 

Защо ЕП затвори петицията срещу изграждането на АМ „Струма“?

"След сериозен дебат и добре обосновани аргументи против петицията, тя бе обявена за затворена" се казва в документа.От ГЕРБ припомнят, че петицията беше внесена от група „еколози“ и целеше маршрутът на предвидената автомагистрала „Струма“ да бъде променен, за да се опази флората и фауната в района на Кресненското дефиле. Отхвърлянето на петицията предоставя възможност на българската държава да продължи изграждането на изключително важния инфраструктурен проект, който да осигури по - безопасно пътуване на всички, преминаващи този опасен пътен възел, се казва още в документа.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си