Ударили са се тир, автовоз и лека кола

Катастрофа между тир, автовоз и лека кола затвори Кресненското дефиле в понеделник сутринта. При инцидента е пострадал един човек.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Сигналът е подаден около 8.55 ч. в района на жп гара ПК Яворов, на пет километра преди Кресна.

Раненият мъж - на 44 години, най-вероятно е шофирал под въздействието на алкохол. Той е с рана на главата, със съмнение за счупен прешлен. Транспортиран е в МБЛА-Сандански.

"Ние тръгнахме да го изпреварваме още от завоя, тук нямаше никаква кола, насреща, изравних се с тая кола, даже тираджията лекичко намали, така си мисля де, и почнахме да го изпреварваме, вместо да влезнеме тука, той си кара по осевата, осевата... и накрая няколко удара имаше и други, но ние вече сме изгубили контрол, колата си върви къде си иска", обясни шофьорът на колата.

 

Лекият автомобил с благоевградска регистрация, пътуващ към Благоевград, предприел изпреварване и се ударил челно с лявата си предна част в товарен автомобил. В опит да избегне колата, тир с румънска регистрация се удря в задната част на автовоз с благоевградски номер. 

 

 

Заради инцедента се образуваха колони от чакащи автомобили. В ранния следобед в понеделник движението през дефилео беше възстановено.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.