Мярката му за задържане е удължена на 72 часа

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинение на 19-годишния шофьор, ударил няколко паркирани коли след гонка с полицията в Пловдив. Мярката му за задържане е удължена на 72 часа. Той е криминално проявен и с книжка от няколко месеца.  

Все още не са готови кръвните проби, които да покажат дали е бил под въздействието на алкохол и наркотици. Мъжът беше арестуван в понеделник, след като предишната вечер избяга от униформените. Той и пътуващите с него бяха открити часове по-късно. Спътниците на шофьора вече са освободени. 

Двама задържани и пет ударени коли след гонка с полицията в Пловдив (СНИМКИ)

„Щетите са огромни. Колата ми едва ли ще може да бъде поправена. Младежите бяха в нетрезво състояние. Полицията ги беше заловила. Надявам се застрахователната компания на младежите, които нанесоха щетите, да поеме разходите”, каза един от собствениците на ударен автомобил Любомир Антонов.

Гонка с нарушител в Пловдив изпрати полицай в болница (ВИДЕО)

„Водачът на автомобила е на 19 г.. Не можем да посочим дали младежите са употребили алкохол, или наркотици. Води се разследване и всички възможни методи и средства за установяване на причините и механизма на произшествието. Употребата на упойващи вещества може да бъде установена, не само часове след инцидента, а и дни”, посочи гл. инсп. Ботьо Гиргинов от „Пътна полиция” – Пловдив.