Автомобилът е преминал на червен светофар

"Вина за пътнотранспортното произшествие има водачът на автомобила на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов по повод вчерашната катастрофа между такси и кола на съдебната власт, в която пътували Маринела и Ветко Арабаджиеви.

КПКОНПИ иска отнемане на имущество за близо 380 милиона лева на Арабаджиеви

Това е станало ясно след проверка на видеозаписи на камери на Съдебната палата, на които се вижда, че автомобилът на съдебната власт е преминал на червен светофар. "Той реално удря таксиметровия автомобил. Пробите за алкохол и наркотици и на двамата водачи са отрицателни. Документите им са били изрядни. Взето е административно отношение. Няма пострадали лица", каза Маринов.

Катастрофира линейка, в която са били Ветко и Маринела Арабаджиеви (СНИМКИ)

След инцидента Маринела и Ветко Арабаджиеви остават в болница - тя в Правителствена, а той е транспортиран в друго лечебно заведение, в което има разрешение от съда да лекува други свои здравословни проблеми. Вследствие на удара Ветко Арабаджиев е получил контузия на ръката, а  Маринела -  хипертонична криза. В линейката е имало още трима души.