Установени са два случая на незаконна търговия с тютюневи изделия

212 превозни средства, 349 лица и криминален контингент са проверени в хода на операция по противодействие на битовата престъпност в котленското село Градец. Акцията е осъществена на 18 февруари под надзора на Окръжна прокуратура –Сливен от служители на РУ-Котел, участък „Градец”, Пътна полиция –Сливен и Зонално жандармерийско управление-Бургас, съобщиха от ОДМВР.

 

 

В хода на операцията са разкрити две престъпления-кражби на битова техника от части домове в село Градец. Извършителите – мъж на 37 години и 17-годишно момче от същото село, са отведени в РУ-Котел и задържани за 24 часа.

Голямо количество хероин и оръжия откриха в Пловдивско

Установени са два случая на незаконна търговия с тютюневи изделия. По време на операцията по линия „Акцизи” са извършени проверки в търговски обекти и части имоти в селото. От два адреса са иззети близо 3 кг. тютюн и 785 къса цигари без бандерол. По случаите са започнати бързи производства.

Извършени са проверки на 212 автомобили, микробуси и превозни средства с животинска тяга. Проверени са 349 лица, от които 96 са криминално проявени. В резултат на ежедневната работа на прокуратура и полиция по противодействие на битовата престъпност в района на село Градец за една седмица е наложена постоянна мяра за задържане на двама криминално проявени за извършване на грабеж и изнудване.

По време на операцията са констатирани 73 нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи. Съставени са 26 акта и 47 глоби с фиш.