Изтеглянето му продължи през целия ден

Тир падна върху жп линия и спря влаковете между Русе и Горна Оряховица. Инцидентът е от понеделник сутринта, а изтеглянето на камиона продължи през целия ден.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Сигналът за паднал тир върху жп линия е подаден в 8:25 ч. сутринта. Все още се изяснява как точно камионът се е озовал на железопътната линия. Той е управляван от украински гражданин, който е невредим.

Йордан Йорданов живее в близост до мястото на инцидента. Идва първи на местопроизшествието. „Шофьорът е заспал, напълно е заспал и пада на линията”, каза Йорданов.

Мъж загина при катастрофа на пътя Плевен - Бяла (ВИДЕО+СНИМКИ)

Затова, че 22-годишният украински тираджия е заспал свидетелстват и от Пътната помощ. „Заспал е, изтърва завоя и пада долу. Ремаркето е горе, ще го извадим, но долу трябва да се претоварва”, посочи Деян Дочев от Пътна помощ.

Украинският гражданин обаче посочи друг виновник за инцидента. „Вятърът е виновен. Вятърът!”, каза той.

На този участък често се случват пътни инциденти, разказват местните. „Това е трети или четвърти път, при който се хвърлят на едно и също място”, добави Йордан Йорданов.

Петима ранени при челен сблъсък край Полски Тръмбеш (ВИДЕО+СНИМКИ)

Поради факта, че камионът е на жп линията, изваждането му се оказа изключително трудно. „Опасно е много. Ситуацията е лоша, защото е на линията. Нямаме подход да слезем долу и да го извадим”, обясни Деян Дочев.

Тирът е натоварен с прежда. Наложи се да бъде претоварен, което забави освобождаването на линията.