Те са прегазени от автобус с турска регистрация

Автобус прегази мъж и жена,  докато оглеждали щетите по колите си след лека катастрофа на  главния път Бургас-Созопол, на около километър след изхода на Бургас. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

При първия инцидент два автомобила и микробус се ударили, щетите били само материални. Тримата водачи отбили вдясно от пътя, в банкета, за да не пречат на движението. Докато оглеждали последствията за колите си, покрай тях преминал автобус с турска регистрация. Шофьорът на автобуса ударил една от спрелите коли,  помел и двама от водачите- мъж и жена, които загинали на място. 

Влак удари кола на жп прелез, има загинал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Заради трагедията почти цяла нощ пътят Бургас –Созопол остана затворен. Водачите, които пътуваха към Южното Черноморие, използваха алтернативен маршрут.

Преди около час беше отворена отсечката от Бургас към Созопол. Малко преди трагедията двамата водачи на два отделни автомобила предприемат маневра изпреварване на автобус от междуградска линия, коойто е пътувал на юг. По време на маневрата единият автомобил застига другия и го удря, а следствие на това са получили материални щети.

Двамата водачи спират, за да огледат автомобилите и да изяснят ситуацията. Автобусът, който са изпреварвали и единият автомобил отбиват вдясно. Водачката спира колата си в лявата лента. Тогава се появява автобусът от редовна линия за Истанбул, който се е движил с несъобразена скорост, удря автомобила на жената. По време на този инцидент загиват на място тя и другият водач на колата.

Водачът на автобуса, 33-годишен български гражданин, е тестван с дрегер. Алкохолната проба и пробата за наркотици са отрицателни, но той е задържан за 24 ч. 

Репортер: Цеца Алексова