Техният брой надхвърля 155 000 души

Броят на заразените с новия коронавирус по света вече е надхвърлил 155 000 души, сочат официални данни, обобщени от Франс прес. Над 5 800 от тези хора са починали.

6 нови случая на COVID-19 в Северна Македония 

Шестима станаха заразените с коронавирус в Турция. Шестият случай на зараза от коронавирус е бил регистриран в теста на лице, което се е завърнало от религиозно поклонение, така нареченото "умре", в Саудитска Арабия. Един от предишните случаи на позитивен тест също бе на завърнала се от умре туркиня. Досега в Турция са били тествани 4 015 души за коронавирус.

Редица европейски държави затварят границите си

Броят на новозаразените в Южна Корея в събота е достигнал 76 души, което е най-ниското равнище на разпространение на епидемията от 21 февруари. С тези цифри броят на заразените в страната достигна 8 162 души. Броят на смъртните случаи нарасна с 3, достигайки 75 души. 120 се възстановиха за последните 24 часа, с което броят на излекуваните достигна 834.

Въведоха нови ограничения за пътуване в Европа и Азия

Новорегистрираните в събота случаи на зараза с коронавируса в континентален Китай са били 20, спрямо 11 в петък. С това общият брой на потвърдените случаи на заразяване в Китай достига до 80 844, от които 66 911 оздравяха. Починалите в събота са 10, а общият им брой е 3199.

Властите в Гърция официално потвърдиха смъртта на 4-ти човек заразен от коронавирус. Става въпрос за 53-годишен мъж, който е бил на лечение в Солун.

До 20:00 ч. вчера в Сърбия бяха регистрирани 46 потвърдени случая на коронавирус. Според здравния министър Златибор Лончар, има нови 5 случая, като от петте новозаразени трима са в домашна изолация с по-лека клинична картина, докато двама остават на болнично лечение, без усложнения и в стабилно общо състояние.

Лончар каза, че в Клиниката по инфекциозни заболявания в Белград има 12 пациенти и че всички са стабилни и никой не е на респираторно дишане. Той добави, че петима пациенти в Ниш са също добре, какато и един в Крагуевац и че никой не е в интензивно отделение.

Заболяване, причинено от новия вид коронавирус, е регистрирано в неделя в Узбекистан. Това се посочва в изявление на Агенцията за санитарно и епидемиологично здраве към Министерството на здравеопазването на страната.

Първа положителна проба за COVID-19 във Варна

Тайван отчета шест нови случая на коронавируса днес. Всички те са внесени отвън и представляват най-голямото увеличение на инфекциите за денонощие. Става дума за хора, завърнали се на острова от различни страни, включително Испания и Япония, и така общият брой на заразилите се става 59.

Най-крутите мерки срещу коронавируса предлага Мутафчийски (ВИДЕО)

Правителството работи за установяване на всички контактни лица на новите случаи.
Другите страни, до които заразилите се са пътували, са Гърция, Турция, Египет и Тайланд, а двама от пациентите са преминали транзитно през Дубай, допълниха властите.

Макар Тайван вече да си спечели похвали на международни експерти за ранните мерки за превенция на разпространението на вируса, ограничения, въведени на острова бяха допълнително затегнати, за да не бъде допуснато привнасяне на нови случаи отвън.
Вчера Тайван съобщи, че ще започне да поставя под задължителна 14-дневна карантина всички хора, пристигащи от Шенгенското пространство, както и от Великобритания и Ирландия.
Властите на острова са съобщили досега само за един смъртен случай, а 20 са оздравели и са изписани от болницата. Останалите пациенти са в стабилно състояние.

Дават по 1 000 лв. на всяко медицинско лице, което се бори с коронавируса (ВИДЕО)

Тайванският здравен министър посъветва хората изобщо да не пътуват и да си стоят в Тайван.

Иранското здравно министерство обяви днес нови 113 смъртни случая, причинени от коронавируса. Така броят на жертвите на COVID-19 в страната достигна 724. Иран е една от
най-силно засегнатите страни в света от епидемията. От началото на епидемията това е най-голямото увеличение за един ден на броя на смъртните случаи.

Жителите на Иран трябва да отменят напълно пътуванията си и да си останат по домовете, за да можем видим подобрение на ситуацията, обяви говорителят на пресконференция.

Президентът на Казастан Касъм-Жомарт Токаев издаде днес указ за въвеждането на извънредно положение в страната във връзка с разпространението на коронавируса. Съгласно указа извънредното положение ще продължи от 16 март до 15 април. За неговото спазване е създадена държавна комисия и ще бъдат отпуснат средства от държавния резерв. Президентът възложи на генералния прокурор на републиката да осигури спазването на законността при изпълнението на мерките и временните ограничения, определени в указа

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК