Сградата се намира в парк „Росенец“

Бургаски хотел е готов да предостави базата си за нуждаещи се от лечение болни хора с коронавирус, в случай на сериозно разпространение на болестта в областта и невъзможност на болничните заведения да поемат нуждаещите се от лечение.

Хотелът се намира в парк „Росенец“. „От няколко дни аз, колегата ми и нашите семейства сме под лична карантина в хотела. Вчера излезе една фалшива новина, че Роналдо давал хотела си за тази цел. Сестра ми се обади, за да ми го каже и обсъдихме ситуацията. Решихме, че така или иначе хотелът по време на тази криза е празен и можем да предложим на кмета и областния управител на Бургас, да го използват при нужда“, каза собственикът на хотела Кристиян Киров.

ЛЕКАРИ ПОМАГАТ НА ЛЕКАРИ: Инициатива за подкрепа на здравните работници и техните семейства

„Капацитетът ти е 80 човека, но при криза тази бройка може да се реорганизира. Имаме готовност буквално за часове да пригодим хотела за нуждите на болните“, посочи още той.

„Персоналът подкрепи нашето решение. Казаха дори, че при една такава ситуация, те самите ще бъдат доброволци", коментира мениджърът на хотела Манол Тодоров.

Повече по темата гледайте във видеото.

Репортер: Цеца Алексова

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО