Това съобщават от правителството

Русия напълно ще затвори границите си от понеделник, за да спре разпространението на коронавируса. Това съобщиха от правителството, цитирани от БГНЕС.

В огласения на правителствения уебсайт декрет се казва, че Русия "временно ще ограничи трафика" през националните граници, за да предотврати нови инфекции.

Расте броят на заразените с коронавирус по света

Страната затвори границите си за чужденци миналата седмица и отмени всички международни полети в четвъртък като част от все по-строги мерки за забавяне на разпространението на COVID-19 в Русия.

Здравните служители са регистрирали 1264 случая на коронавирус и четири смъртни случая до събота. Руските дипломати и шофьорите на камиони ще бъдат освободени от новите ограничения. Гражданите на страната, които живеят за постоянно в откъснатите от Украйна Донецка и Луганска области, също ще продължат да имат право да преминат границата, се казва в постановлението.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО