По неофициална информация единият шофьор е отнел предимството на другия

Два тира се удариха на 10-ти километър на магистрала "Хемус" в посока София, на метри преди контролно-пропускателния пункт за влизане в столицата. При катастрофата е загинал 36-годишният шофьор на единия камион. Инцидентът е станал около 12:30 часа на обяд.

Фадрома удари камион в Разград, двама пострадаха тежко

Заради сблъсъка движението се осъществяваше в една лента за движение, но нямаше проблеми с преминаването.

Тепърва причините за инцидента ще се установяват, но по неофициална информация единият шофьор е отнел предимството на другия.

"Там спират, за да мерят температурата. Трябва шофьорите да бъдат спирани в София, а не на магистралата. Камионите спираха, а той не успя да спре и загина", каза един от свидетелите. 

Кола и тир се удариха, шофьорът на автомобила загина

"Мерили температуата, а нямаше никакви знаци за ограничение на скоростта", каза друг свидетел на инцидента.

„На 12-ти км е от София. Знаците, които указват лентите на движение, са на 2-3 км преди ППТ-то. Далече е от КПП-то, много далече. Проблем не е създало нито за движението, нито за конвоите, които превеждаме от КПП до КПП”, обясни зам.-началникът на „Пътна полиция”-София Любомир Костадинов.

Разследването е за причиняване на смърт по непредпазливост и се води от Софийската градска прокуратура. Предстои назначаване на автотехнически експертизи и разпит на свидетели.

Кола се удари в два камиона, има пострадала жена (ВИДЕО)