Там работят само болници, пощи, бензиностанции, аптеки и магазини

Броят на потвърдените заразявания с новия коронавирус в Германия за един ден се увеличи с около 4600 и достигна 61 913. Както съобщи във вторник Института по вирусология Роберт Кох в ежедневната си сводка, от последствията от заболяването са починали 583 души, предава агенция "Фокус".

САЩ предоставят на Италия медицинска помощ за 100 млн. долара

През последните няколко дни темпът на растеж на инфекцията остава приблизително на същото ниво. Епицентър на разпространението на коронавирус в Германия остават Бавария, Северен Рейн-Вестфалия и Баден-Вюртемберг. От една седмица почти целия социален живот е сведен до нула в цяла Германия.

Работят само болници, пощи, бензиностанции, аптеки и магазини. В някои федерални провинции не можете да излезете навън без основателна причина. Целта на правителството е да сведе до минимум разпространението на инфекцията, за да не се претоварва здравната система.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП