Освен доставките на храна, голдън ретрийвърът носи пощата и дори събира боклук

Във времето на социална изолация хората дават простор на въображението си. И докато хората спазват дистанция, идва ред на алтернативните начини за доставка.

Куче от Колорадо съвсем ново поприще -  като разносвач по време на карантина. Собственичката му е намерила интересен начин да помага на съседите, за да получат доставки. Тя използва своя голдън ретривър с името съни, който услужливо разнася всичко необходимо.

МС предлага извънредното положение да продължи до 13 май

„Тя направи списък, даде го на съни, съни ми го донесе, аз отидох до магазина, за да купя поръчките и така тя получи всичко“, сподели една от ползвателките на иновативната услуга.

Освен доставките на храна, голдън ретрийвърът носи пощата и дори събира боклук. Освен това кучето радва с присъствието си съседите в изолация.

40-годишен мъж с COVID-19 почина в „Пирогов“

В Уошингтън ДиСи, магазин хранителни стоки също е намерил оригинален начин за доставки, макар и не толкова симпатичен, като кучето съни. Хората там разполагат с цял флот от дистанционно контролирани роботи, които извършват доставки на километър разстояние. Идеята е резултат от съвместната работа с местна високотехнологична компания. Клиентите правят поръчка и до минути тя пристига на указания адрес.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП