В САЩ има над 206 000 заразени с коронавируса и над 4400 починали

Руски самолет с помощ за борбата с коронавируса пристигна в САЩ. Апаратурата и предпазните облекла идват като директен резултат от разговор между Владимир Путин и Доналд Тръмп. Подобна подкрепа е крайно необичайна, като обикновено Америка изпраща помощ на нуждаещи се страни в чужбина.

АНТИРЕКОРД В САЩ: За 24 часа са починали 884 души с коронавирус

Политическите противници на Тръмп го обвиняват, че показва ненужна близост с Путин, който е враг на Америка. Според руснаците на борда на самолета има 60 тона машини за обдишване, предпазни маски, респиратори и друга екипировка. Американските власти възнамеряват да инспектират пристигналата помощ, за да оценят качеството и приложимостта й.

Българската и американската прокуратура с идентични мерки в борбата с COVID-19

По данни на университета "Джонс Хопкинс", който ползва данни от федералните и местните власти, в САЩ има над 206 000 заразени с коронавируса и над 4400 починали.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП