Двата проектозакона трябва да бъдат приети на първо четене

Парламентът се събира на извънредно заседание, за да гласува удължаването на извънредното положение и актуализацията на държавния бюджет. Трима народни представители са с положителни проби за коронавирус.

„Ще влизат на части народните представители, за да може максимално да гарантираме тяхната сигурност. Вече имаме тестовете на почти всички народни представители, които са отрицателни. Тези, които са с положителни, са си вкъщи”, обясни председателят на НС Цвета Караянчева.

Караянчева свиква извънредно заседание на парламента

„Няма да се поставя парламентът под карантина, ще работим. Принципът ще бъде по-различен от това, което хората са свикнали да виждат. Законопроект за замразяване на заплатите ще внесем днес. Аз ще го подпиша първа. В залата ще влизат колеги, които имат отношение и теми за изказване. До минимум да се сведе присъстието до 30-40 човека”, каза още Караянчева.

„БСП три пъти в този мандат предлага замразяване на заплатите. Не може депутатските да са най-бързо растящите в България”, заяви Крум Зарков от БСП.

Финансовият министър Владислав Горанов заяви, че очаква актуализацията на бюджета да бъде подкрепена.

„Ние правим актуализация. Мярката 60 на 40 ще отиде за най-големите, а не при малките”, заяви Дора Янкова от БСП.

„Важно е да се подкрепи, за да стигнат парите до хората. За да има резерв в случай че дълго продължи пандемията”, заяви Йордан Цонев от ДПС. „Бяхме решили да даряваме част от заплати. Към момента ДПС е най-големият дарител. А нашият колега е най-големият личен дарител”, заяви Цонев.

Правят проучвания дали ваксината срещу туберкулоза е преграда за коронавируса

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП