Инспекции вече имаше във Враца, Монтана и Стара Загора

Държавният здравен инспектор - на проверка в Пловдив. Ангел Кунчев посети града под тепетата, за да проследи спазват ли се мерките срещу пандемията. Той инспектира и пазарите.

Държавният здравен инспектор провери и как се прилага новият режим за фермерските пазари. Той беше разпореден в понеделник със заповед на здравния министър Кирил Ананиев, а проверки вече имаше във Враца, Монтана и Стара Загора.

ЗАПОВЕД: Поставянето под карантина - по нов ред

Всеки посетител на пазара трябва да влиза с маска. На входа се раздават безплатно, ако клиентите нямат такива. Дезинфекцират се общите части, а движението на хора става само в една посока.

„Ключовото за нас в Щаба беше мерките да са както достатъчно ефективни и навременни, така и балансирани. Тези, при които не може да има отлагане, както е селскостопанското производство - да попречи минимално, за да могат хората да организират производството си и България да разчита на тези хранителни продукти”, посочи Ангел Кунчев.

„Потокът от хора намаля. Намаля и покупателната способност на клиентите през поселдните две седмици”, коментира продавачът Елена Стрикова.

Държавният здравен инспектор отправи апел към хората да останат вкъщи покрай Цветница и Великден.

Репортер: Илиян Велков

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП